Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi

nfkihl06gmail.com
Ergenekon mahallesi 475. Sokak No. 814 Yenimahalle/ANKARA
Vizyon
Bilgili, kültürlü, dini ilimler ve pozitif bilimler açısından donanımlı, özgüvene sahip, Milli ve Manevi değerlerimizle birlikte insanlığın evrensel değerlerini özümsemiş, Kur´an ahlakıyla ahlaklanmış, yaradılış gayesinin farkında, "İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır." ve "İki günü birbirine denk olan ziyandadır." Nebevi düsturunun şuurunda, her tür farklılıkları doğal zenginlik kabul edip, bunlardan varlık gayesinin bir fırsatı olarak yararlanmayı hedefleyen, kişilik ve karakter bütünlüğü içerisinde, kendisi ve içinde yaşadığı dünya ve toplumla barışık lider olmalarına katkıda bulunmak.
Misyon
Öğrencilerimizin ülkemiz ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında söz sahibi, içinde yaşadığı çağı yorumlayabilen, milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, çağın problemlerine alternatif ve gerçekçi çözümler üretebilen erdemli fertler olarak yetişmelerine ortam hazırlamak; beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklışekilde gelişmiş bir kişilik ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, mucit ve verimli kişiler olarak yetişmelerini sağlamak; yükseköğrenim kurumlarını en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimlerini iyi bir şekilde devam ettirebilecek kapasite ve donanıma haiz öğrenciler olmaları yönünde çaba sarf etmek ve onları, İslâm dininin inanç, ibadet ve ahlâk esasları hususunda toplumu aydınlatabilecek bilgi birikimine haiz din görevlileri olarak yetiştirmektir.
Ergenekon mahallesi 475. Sokak No. 814 Yenimahalle/ANKARA
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Ulus merkeze 7 km, Kızılay merkeze 9 km uzaklıktadır. Okulumuz Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 2.5 km mesafededir.